February 27, 2018

Ο Σύλλογος – Ιστορία

Ο Σύλλογος Φίλων του Αυτιστικού Ατόμου ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ, ιδρύθηκε το 1997 για την οικονομική ενίσχυση και ηθική συμπαράσταση των 50 περίπου αυτιστικών παιδιών του σχολείου της Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ που εδρεύει στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου και Ατόμου με Νοητική Αναπηρία ΕΛΠΙΔΑ λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου από το 1978 , υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στηρίζει, εκπαιδεύει και φιλοξενεί μια δυναμικότητα πενήντα (50) ατόμων ηλικίας 4-45 ετών , με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού. Λεπτομερείς πληροφορίες θα βρείτε στο site www.elpida-autism.gr .

 Το έργο του Συλλόγου μας στηρίζεται κυρίως στα έσοδα των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε εμείς ή άλλοι για εμάς, όπως θεατρικές παραστάσεις , συναυλίες , εκδρομές , bazaar ,  ή σε δωρεές που μας  προσφέρουν ιδιώτες, εταιρίες , σύλλογοι και οργανισμοί ή κληροδοτήματα πολιτών.

Η πιο επιτυχημένη και αναγνωρισμένη δράση του Συλλόγου μας από το 2013 είναι ο Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού που διοργανώνεται κάθε άνοιξη, αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου, και προσφέρει δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητές, μαθητές και πολίτες σε διαδρομές 1, 5+ και 15 χιλιομέτρων στο περιαστικό δάσος του Ωραιοκάστρου.